Zinvol Tekenen met Kinderen

Ben je coach, therapeut, leerkracht of werk je in de kinderopvang en ben je geïnteresseerd in hoe je tekenspellen kunt gebruiken in je dagelijkse werk met kinderen? Leer Zinvol Tekenen.

De ontwikkeling van een kind ondersteunen en stimuleren

De methode ‘Zinvol Tekenen met Kinderen’ is een schat aan tekenspellen om de ontwikkeling van een kind te ondersteunen en stimuleren. Je kunt ze gelijk toepassen in je werk met kinderen.

Marijke Sluijter ontwikkelde ‘Zinvol Tekenen met Kinderen’. Tekenen is een taal die alle kinderen spreken. Het gaat daarbij niet om mooie tekeningen, maar om het oppakken van een proces waarmee we het kind uitdagen om zich te ontwikkelen. Dat doen we door te zoeken naar de beweging die van binnenuit aanzet tot groei.

“Een schat aan tekenspellen die je gelijk kunt toepassen”

Leer de kunst van Zinvol Tekenen

Bij Marijke heb ik de studie Zinvol Tekendocent gedaan. Graag leer ik je meer over de tekenontwikkeling van kinderen en hoe je tekenen bewust kunt inzetten in je lesprogramma. ‘Zinvol Tekenen met Kinderen’ sluit aan bij de kerndoelen sociale, emotionele, motorische en cognitieve ontwikkeling.

Enthousiast? Schrijf je dan nu in.

Inschrijven

Inzetten en verbinden

Door Zinvol Tekenen te verbinden met andere vakken wordt leren veel leuker, en jij als leerkracht houdt meer tijd over. Een paar voorbeelden van de tekenspellen:

  • Trots zijn op wat je al kunt, ik ben een ster;
  • Kleuren met woorden door te spelen met nieuw geleerde woorden;
  • Krassen mag, een heerlijk bewegingsspel;
  • Samenwerken, maar wie ben ik eigenlijk:
  • Emoties uiten door te krassen met bijenwaskrijt;
Meld je nu aan!

Copyright © 2024

Website: StandOut