Frida Kahlo 1907- 1954

De Mexicaanse Frida Kahlo is de belangrijkste vrouwelijke kunstenaar van de 20e eeuw.  Ze woonde in haar geliefde Mexico in La Casa Azul, het Blauwe Huis. Op 18-jarige leeftijd krijgt Frida een verschrikkelijk busongeluk. Het verandert haar leven compleet. Doordat ze gehandicapt raakt is ze aan bed gekluisterd. Ze besluit te gaan schilderen.

Er wordt een stellage voor haar gemaakt zodat ze liggend kan schilderen. Ze zegt: ik ben niet ziek, ik ben gebroken maar ik ben blij dat ik leef zolang ik kan schilderen.

Surrealistische kunstschilderes

Frida heeft een grote liefde voor de Mexicaanse cultuur. Ook de natuur speelt een grote rol in haar leven. Haar thuis is een groen paradijs.

In haar werk zien we beiden veelvuldig terug. Haar kunst is gemaakt met alle kleuren van de regenboog en ze gebruikt veel verschillende materialen. Opvallend zijn de vele ronde vormen zoals hemellichamen, lichaamsvormen, vruchten en ronde vormen uit de natuur en cultuur.

Over de workshop

De data van de workshop is in overleg met jou en/of je team. Meld je aan voor de workshop via het contactformulier. Werk je in het onderwijs? Weet dan dat de workshop voldoet aan de kerndoelen.

Kosten: € 27,50 p.p. per les
Duur: 4 lessen van 2,5 uur

Copyright © 2024

Website: StandOut