Zinvol Teken Dag 25 april 2020

Zelfvertrouwen

Zaterdag 25 april van 10:00 tot 15:00 uur.

De deur van mijn praktijk staat open vanaf 9.30 uur.

Angst is een goede raadgever ook al beweren we vaak het tegenovergestelde. Angst is een emotie die je helpt te reageren op gevaar. Je hart gaat sneller kloppen, de ademhaling gaat sneller, je bloedruk stijgt en je spieren spannen aan. Het is een gezonde let-op-reactie. Je gaat vechten-vluchten of bevriezen.

 

Gezonde spanning.

We hebben allemaal weleens last van gezonde spanning: help dit kan ik niet hoor, ik durf dat echt niet… Of je moet iets moet iets doen wat best spannend is.

De criticus in ons zegt vaak: kom op zeg stel je nou niet aan. Maar je stelt je helemaal niet aan.

Lang geleden heb ik mijn praktijk Kinder- en Jeugdtherapie opgezet. Inmiddels is mijn Tekenpraktijk ook lekker uitgegroeid.Twee praktijken opzetten dan beheers je het kunstje wel zou je zeggen. Weet, ik blijf het spannend vinden om mijzelf te laten zien in wie ik ben en wat ik jou te bieden heb.

Vertrouwen en zelfvertrouwen.

Angst ontstaat vaak vanuit een gedachte. Stel dat jij als kind regelmatig hebt gehoord: jij kunt niet tekenen, het is niet mooi genoeg, of je hebt je dat zelf ingeprent omdat een ander zo mooi gedetailleerd kan tekenen. Wat denk je, kun je dan nog vrij tekenen? Grote kans dat je blokkeert. Want wie bepaalt wat mooi is? Niet het niet kunnen tekenen is het probleem maar de gedachte over het niet kunnen tekenen is het probleem.

Zinvol Tekenen.

Met zinvol teken opdrachten kun je kinderen en jongeren ( en jezelf) helpen om met angst om te leren gaan door zelfvertrouwen te ont-wikkelen.

Wat gaan we deze dag doen:

#Geven en ontvangen.

Het doel van deze tekenopdracht je bewust te worden van de band die je hebt met de ander; wat ontvang jij van die ander en wat geef jij die ander en is dit in balans?

#Een beschermend schild.

Het doel van deze opdracht is zelf- vertrouwen ont-wikkelen; jezelf stevig neerzetten, dieren kunnen je hierbij helpen.

#Bloemen van waardering.

Het doel van deze opdracht is kwaliteiten van jezelf en van anderen gaan zien; de ander waarderen en waardering van de ander ontvangen.

#De dag eindigen we met een Droedel.

Droedelen is zo oud als de wereld. Zomaar voor de leuk patroontjes tekenen tijdens het bellen of in de vergadering. Dit doen we niet voor niets. Je creëert een rustmoment voor jezelf, je brein wordt even op stil gezet. Als we dat niet doen raakt ons brein oververmoeid. Als jij dit leert kun je het ook aan kinderen leren bv. na een intensieve sessie, een druk moment in de klas of thuis gewoon aan keukentafel.

Alle Zinvol Teken opdrachten gaan we eerst zelf ervaren door te doen.

Belangrijk, want dan pas kun je de opdrachten gebruiken voor de kinderen waarmee jij werkt. Dus het wordt echt een doe-dag. Meld je dus snel aan want vol is vol.

Welkom op zaterdag 25 april a.s. van 10.00- 15.00 uur.

Adres: Korenmolen 5 7731 NE Ommen.

Kosten: € 97.50 excl. 21 % BTW  deze is terug te vragen van de belasting of voer deze dag op als bijscholing.

Wat krijg je voor je geld:

  • Alle opdrachten die we deze dag doen krijg je uitgewerkt op een mooie stevige kaart, klaar voor gebruik in je werk met kinderen en jongeren;
  • Voor elke deelnemer ligt er een Zinvol Teken-cadeautje klaar;
  • Ik zorg ervoor dat het je op deze dag aan niets ontbreekt: materialen, koffie, thee, lekkers, etc.
  •  Lunch met een vegetarische soep.

Vroegboekkorting

Meld jij je aan voor 4 april 2020 dan ontvang je ook nog een doos Stockmar bijenwaskrijt t.w.v. € 12.95. Hier vind je meer informatie over Zinvol Tekenen met kinderen.

AANMELDEN

Ben je nieuwsgierig geworden naar Zinvol Tekenen? Geef je dan op voor een inspiratiedag!

Neem contact op

Bel: 06-28 14 75 77 of mail:

Copyright © 2020-Webdesign: StandOut Reclame