Zinvol Teken Dag 14 november 2019

Zelfvertrouwen

Donderdag 14 november 2019 – van 10:00 tot 15:00 uur.

Angst is een goede raadgever ook al beweren we vaak het tegenovergestelde. Angst is een emotie die je helpt te reageren op gevaar. Je hart gaat sneller kloppen, de ademhaling gaat sneller en je bloedruk gaat omhoog en je spieren spannen aan.  Het is een gezonde let-op-reactie.

Dit noemen we gezonde angst maar deze kan overgaan in ongezonde angst en dan hebben we het over het ontwikkelen van een angststoornis. Als angst  je leven gaat beheersen heb je professionele hup nodig.

Gezonde angst

We hebben volgens mij allemaal weleens last van gezonde angst. Durf jij hier stil bij te staan? Je angst in de ogen te kijken?

Welke gevoelens komen er dan bij jou naar boven? Ben je verdrietig of boos op jezelf? Kom op stel je nou niet aan, zegt de criticus in jezelf. Maar, je stelt je helemaal niet aan. Als je nou eens begint met tegen jezelf te zeggen: ja ik zie hier als een berg tegenop en ik geef mijzelf toestemming bang te zijn.

Lang geleden heb ik mijn praktijk Kinder- en Jeugdtherapie opgezet. Inmiddels is mijn Tekenpraktijk ook lekker uitgegroeid.  Twee praktijken, nou dan moet je het kunstje toch wel kennen. Nou nee dus. Bij mij werkt dat niet zo, het is en blijft spannend om jezelf zichtbaar te maken. Laten zien wie je bent en wat je in je mars hebt heeft te maken met zelfvertrouwen. Ja maar, de ander kan dit beter dan ik..herken je dit? Zo jammer want het belemmert onnodig de te volgen stap in je leven.

Vertrouwen en zelfvertrouwen

Wat maakt dat die angst dan zo aanwezig mag zijn en is deze in het echt dan ook zo groot of heb ik hem groter gemaakt in mijn hoofd? Wat heb ik hierin veel geleerd in mijn leven?  Nu denk ik: ach het is ook maar een mening.

Angst ontstaat vaak vanuit een gedachte, meestal ontstaan in de jonge jaren.  Stel dat jij als kind hebt gehoord: jij kunt niet tekenen. Wat denk je, kun je dan nog vrij tekenen? Grote kans van niet. Tenminste bij mij werkte dat niet zo. “Help ik kan niet tekenen.” Angst heeft te maken met vertrouwen en zelfvertrouwen.

De Zinvol Teken-opdrachten

Met Zinvol Teken-opdrachten kun je kinderen en jongeren helpen om met hun angst om te leren gaan door op zichzelf te vertrouwen.

Wat gaan we doen op deze Teken Dag op donderdag 7 november?

#Geven en ontvangen.

Het doel van deze tekenopdracht je bewust te worden van de band die je hebt met de ander; wat ontvang jij van die ander en wat geef jij die ander. Is dat in balans?

#Een beschermend schild.

Het doel van deze opdracht is zelf- vertrouwen ontwikkelen; jezelf stevig neerzetten, en hoe mooi, dieren kunnen je hierbij helpen.

#Bloemen van waardering.

Het doel van deze opdracht is kwaliteiten van jezelf en van anderen gaan zien; de ander hardop leren waarderen; waardering van de ander ontvangen.

#De dag eindigen we met een Droedel.

Droedelen is zo oud als de wereld. Zomaar voor de leuk patroontjes tekenen tijdens het bellen of in de vergadering. Dit doen we niet voor niets. Je creëert een rustmoment voor jezelf , je brein wordt even op stil gezet. Als we dat niet doen raakt ons brein oververmoeid. Als jij dit leert kun je het ook aan kinderen leren bv. na een intensieve sessie, een druk moment in de klas of thuis gewoon aan keukentafel.

Alle Zinvol Teken opdrachten gaan we eerst zelf ervaren door te doen.

Belangrijk, want dan pas kun je de opdrachten ook gericht inzetten voor de kinderen waarmee jij werkt. Dus het wordt echt een doe-dag. Meld je dus snel aan want…vol is vol.

Welkom op donderdag 14 nov. a.s. van 10.00- 15.00 uur. De deur van mijn praktijk staat open vanaf 9.30 uur.

Adres: Korenmolen 5 7731 NE Ommen.

Kosten: € 97.50 excl. 21 % BTW  deze is terug te vragen aan de belasting of voer deze dag op als bijscholing.

Wat krijg je voor je geld:

  • Alle opdrachten die we deze dag doen krijg je uitgewerkt op een mooie stevige kaart, klaar voor gebruik in je werk met kinderen-jongeren;
  • Voor elke deelnemer ligt er een Zinvol Teken-cadeautje klaar;
  • Ik zorg ervoor dat het je op deze dag aan niets ontbreekt: materialen, koffie, thee, lekkers, etc.
  •  Lunch met een vegetarische soep.

Vroegboekkorting

Meld jij je aan 2 nov.’19, dan ontvang je ook nog een doos Stockmar bijenwaskrijt t.w.v. € 12.95. Hier vind je ook meer informatie over Zinvol Tekenen met kinderen.

AANMELDEN

Ben je nieuwsgierig geworden naar Zinvol Tekenen? Geef je dan op voor een inspiratiedag!

Neem contact op

Bel: 06-28 14 75 77 of mail:

Copyright © 2019-Webdesign: StandOut Reclame