Zinvol Teken Dag 1 oktober 2019

Samenwerken

Dinsdag 1 oktober 2019 – van 10:00 tot 15:00 uur.

ik en de ander
de ander en ik
samen kleuren we de wereld mooier

Samen spelen en samenwerken zijn belangrijke aspecten in ons leven. Veel kinderen alsook volwassenen gaat dit best makkelijk af. Je merkt dan ook dat er minder conflicten zijn en als die er al zijn worden ze makkelijk opgelost. Geweldloos ruzie maken en oplossen horen ook gewoon bij het leven. Als dit proces positief verloopt groei je uit tot een sociaal en emotioneel stabiel mens.

Je kent ze vast wel. Er zijn kinderen en volwassenen die hier moeite mee hebben. Er ontstaan snel conflicten, spelen gaat niet lekker, samenwerken verloopt stroef. Kortom er is vaak gedoe. De oorzaak hiervan kan op verschillend terrein liggen.

Vaak is het zo dat we al pratend het conflict proberen op te lossen, en dit lukt meestal niet want je zegt: hoe vaak moet ik je dit nog zeggen, je hebt het gevoel scheidsrechter te zijn. Gooi het eens over een andere boeg.

Ik denk dat ik al wel 40 jaar met kinderen werk en ik wilde dat ik dit eerder had geleerd! Hoe fijn is het als je de Zinvol Teken opdrachten kunt gebruiken in je werk als coach, therapeut, leerkracht, je werk in de opvang of gewoon lekker thuis aan de keukentafel. Want zeg nou zelf, bijna alle kinderen houden van tekenen. Moet je goed kunnen tekenen om mee te kunnen doen aan deze dag?  Nee, juist niet. Een potlood vast kunnen houden is al voldoende om je aan te melden.

Wat gaan we deze dag doen:

#Spiegel mij eens.

In dit tekenspel leer je samen te werken en leiden en volgen. Een leuk tekenspel voor jong en oud want je kunt de moeilijkheidsgraad aanpassen aan het kind. Volwassenen vinden dit trouwens ook een super leuk tekenspel.

Laat ruziemakers eens naast elkaar zitten en een spiegeltekening maken. Succes verzekerd!

#De strijd van de draak.

In dit tekenspel leer je om je plaats in te nemen, op te komen voor jezelf en voor dat wat jij belangrijk vindt.

Of ga je liever een conflict uit de weg ?

#Maatjes.

In dit tekenspel gaat het over wat jij prettig vindt en wat niet.

Al tekenend  leer je jezelf en de ander kennen, de ander te accepteren en de gevoelens van jezelf en de ander te respecteren.

#Deze dag eindigen we met een Droedel.

Droedelen is zo oud als de wereld. Zomaar voor de leuk patroontjes tekenen tijdens het bellen of in de vergadering. Dit doen we niet voor niets, je creëert een rustmoment voor jezelf , je brein wordt even op stil gezet. Als we dat niet doen raakt ons brein oververmoeid. Als jij dit leert kun je het ook aan kinderen leren die aan jou zijn toevertrouwd , bv. na een intensieve sessie, een druk moment in de klas of thuis aan tafel.

Alle Zinvol Teken opdrachten gaan we eerst zelf ervaren door te doen.

Belangrijk, want dan pas kun je de opdrachten ook gericht inzetten voor de kinderen waarmee jij werkt. Dus het wordt echt een doe-dag.

Meld je dus snel aan want vol is vol.

Deze dag wordt gegeven op dinsdag 1 okt. a.s. van 10.00- 15.00 uur. De deur van mijn praktijk staat open vanaf 9.30 uur.

Adres: Korenmolen 5 7731 NE Ommen.

Kosten: € 97.50 excl. 21 % BTW  deze is terug te vragen aan de belasting of voer deze dag op als bijscholing.

Wat krijg je voor je geld:

  • Alle opdrachten die we deze dag doen krijg je uitgewerkt op een mooie stevige kaart, klaar voor gebruik in je werk met kinderen;
  • Voor elke deelnemer ligt er een Zinvol Teken-cadeautje klaar;
  • Ik zorg ervoor dat het je op deze dag aan niets ontbreekt. Materialen, koffie, thee, lekkers,  etc.
  • Lunch met een vegetarische soep.

Vroegboekkorting

Meld jij je aan voor 13 sept. dan ontvang je ook nog een doos Stockmar bijenwaskrijt t.w.v. € 12.95. Hier vind je ook meer informatie over Zinvol Tekenen met kinderen.

AANMELDEN

Ben je nieuwsgierig geworden naar Zinvol Tekenen? Geef je dan op voor een inspiratiedag!

Neem contact op

Bel: 06-28 14 75 77 of mail:

Copyright © 2019-Webdesign: StandOut Reclame