Inspiratiedagen en workshops

Elk element in de tekening zegt iets over hoe het kind zich op dat moment voelt…..

Tekenpraktijk Geke de Lange
Korenmolen 5 7731 NE Ommen


Workshop: De ontwikkeling in de kindertekening.

Deze workshops worden gegeven op een avond.

We gaan al tekenend de fasen in de tekenontwikkeling ont-dekken: van krassen naar rondjes en stippen richting de dwarrelfase, de sandwich-fase, en koppoter tot en met de tekeningen van pubers. Als je weet hoe de ontwikkelingsfasen gaan ga je ook zien wat opvallend is in de tekening en dat geeft jou informatie over het kind waarmee je werkt.    Aan het eind van de avond weet jij hoe deze ontwikkeling verloopt en wat je hiermee kunt in jouw dagelijkse praktijk. Je hebt dus een extra werk -en observatie document tot je beschikking. Hoe fijn is dat!

Je betaalt voor deze avond € 22.50,-
Je ontvangt een hand-out, koffie en thee en een tekencadeautje.

Data 2020: 11 maart – 29 april – 20 mei – 24 juni  Geef je snel op want vol is vol.


Workshop: Tekeningen analyseren: Wat zegt de tekening over de tekenaar?

De avondworkshops zijn van 19:00 tot 21:30 uur. Je bent welkom vanaf 18:30 uur.

Tekenen is taal, tekentaal. Wat wil jouw kind je laten weten in de tekening. Kijk eens naar de tekening hiernaast en schrijf op wat jij ziet in deze tekening. Welke vragen zou je stellen aan de tekenaar?

Je vertrekt deze avond richting huis met een inspirerende kijk op kindertekeningen en wat je hiermee kunt doen in de praktijk. Neem gerust eigen tekeningen van jouw kind(eren) mee!

Je betaalt voor deze avond € 22.50,-
Je krijgt koffie en thee en een tekencadeautje.

Data 2020: 2 april – 6 mei – 4 juni  Geef je snel op want vol is vol.


Zinvol Teken Dag – Samenwerken

22 februari 2020 – van 10:00 15.00

ik en de ander 
de ander en ik
samen kleuren we de wereld mooier

Samen spelen en samenwerken zijn belangrijke aspecten in ons leven. Veel kinderen alsook volwassenen gaat dit best makkelijk af. Je merkt dan ook dat er minder conflicten zijn en als die er al zijn worden ze makkelijk opgelost. Geweldloos ruzie maken en oplossen horen ook gewoon bij het leven. Als dit proces positief verloopt groei je uit tot een sociaal en emotioneel stabiel mens.

Je kent ze vast wel.
Er zijn kinderen en volwassenen die hier moeite mee hebben.
Er ontstaan snel conflicten, spelen gaat niet lekker, samenwerken verloopt stroef. Kortom er is vaak gedoe.

Vaak is het zo dat we al pratend het conflict proberen op te lossen, en dit lukt meestal niet want je zegt: hoe vaak moet ik je dit nog zeggen, je hebt het gevoel scheidsrechter te zijn. Doe mee aan deze Zinvol Teken Dag en leer hoe je als coach, therapeut, leerkracht, in de opvang of als ouder tekenopdrachten kunt gebruiken om kinderen te leren  samenwerken.

Meer informatie over deze Zinvol Teken Dag


Zinvol Teken Dag – Zelfvertrouwen

25 april 2020 – van 10:00 tot 15:00 uur

Angst is een goede raadgever ook al beweren we vaak het tegenovergestelde. Angst is een emotie die je helpt te reageren op gevaar. Je hart sneller gaat kloppen , de ademhaling gaat sneller en je bloedruk gaat omhoog en je spieren spannen aan. Angst is een gezonde let-op-reactie.

Kom op stel je niet aan, zegt de criticus in jezelf. Maar, je stelt je helemaal niet aan.

Doe mee aan deze Zinvol Teken Dag Zelfvertrouwen en leer hoe je als coach, therapeut, leerkracht als ouder en in de opvang  tekenen kunt inzetten om kinderen en jongeren te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen. Dan wordt angst vanzelf minder.

Meer informatie over deze Zinvol Teken Dag


Zinvol Teken Dag – Van punt naar lijn en nog veel meer…

16 mei 2020 – van 10:00 tot 16:00 uur

“Ga maar gewoon iets tekenen. Ja maar, ik weet niet wat ik moet tekenen.
Hoe moet ik dat doen dan? Ik kan niet tekenen.”
Nou iedereen kan tekenen, zelf jij! 

Dit heeft vaak te maken met angst, omdat je het precies wil laten kloppen met de werkelijkheid. Je stelt hoge eisen aan jezelf, of je hebt al eens gehoord: “Jij kunt niet tekenen”. Sommige kinderen en veel volwassenen blokkeren gelijk als ze gaan tekenen. Ik zie dit ook vaak in mijn praktijk, een kind dat volledig blokkeert. Erg jammer en soms heel triest.

Doe mee aan deze Zinvol Teken Dag Zelfvertrouwen en leer hoe je als coach, therapeut, leerkracht als ouder en in de opvang  tekenen kunt inzetten om kinderen en jongeren te helpen vrij te zijn in wat ze tekenen en hun creativiteit te laten stromen. Teken moet gewoon leuk en ontspannen zijn!

Meer informatie over deze Zinvol Teken Dag


 

Ben je nieuwsgierig geworden naar Zinvol Tekenen? Geef je dan op voor een inspiratiedag!

Neem contact op

Bel: 06-28 14 75 77 of mail:

Copyright © 2020-Webdesign: StandOut Reclame