Inspiratiedagen en workshops

Elk element in de tekening zegt iets over hoe het kind zich op dat moment voelt…..

Tekenpraktijk Geke de Lange
Korenmolen 5 7731 NE Ommen


Workshop: De ontwikkeling in de kindertekening.

Deze workshops worden gegeven op een avond in mijn praktijk.

We gaan al tekenend de fasen in de tekenontwikkeling ont-dekken: Van krassen naar rondjes en stippen richting de dwarrelfase, de sandwich-fase, en koppoter tot en met de tekeningen van pubers. Als je weet wat binnen de ontwikkelingsfase valt, ga je ook zien wat opvallend is in de tekening en dat geeft jou informatie over het kind waarmee je werkt. Aan het eind van de avond weet jij hoe deze ontwikkeling verloopt en wat je hiermee kunt in jouw dagelijkse praktijk. Je hebt dus een extra observatie document tot je beschikking. Hoe fijn is dat!

Je betaalt voor deze avond € 22.50,-
Je ontvangt de hand-out, koffie en thee en een tekencadeautje.

Data: 18 sept. zit vol. 9 oktober en 6 november bijna vol. Geef je dus snel op.


Zinvol Teken Dag – Samenwerken

1 oktober 2019 – van 10:00 tot 15:00 uur

ik en de ander 
de ander en ik
samen kleuren we de wereld mooier

Samen spelen en samenwerken zijn belangrijke aspecten in ons leven. Veel kinderen alsook volwassenen gaat dit best makkelijk af. Je merkt dan ook dat er minder conflicten zijn en als die er al zijn worden ze makkelijk opgelost. Geweldloos ruzie maken en oplossen horen ook gewoon bij het leven. Als dit proces positief verloopt groei je uit tot een sociaal en emotioneel stabiel mens.

Je kent ze vast wel.
Er zijn kinderen en volwassenen die hier moeite mee hebben.
Er ontstaan snel conflicten, spelen gaat niet lekker, samenwerken verloopt stroef. Kortom er is vaak gedoe.
De oorzaak hiervan kan op verschillend terrein liggen.

Vaak is het zo dat we al pratend het conflict proberen op te lossen, en dit lukt meestal niet want je zegt: hoe vaak moet ik je dit nog zeggen, je hebt het gevoel scheidsrechter te zijn. Gooi het eens over een andere boeg. Doe mee aan deze Zinvol Teken Dag en leer hoe je als coach, therapeut, leerkracht, leid(st)er in de opvang of als ouder, tekenopdrachten kunt gebruiken om kinderen te leren over samenwerken.

Meer informatie over deze Zinvol Teken Dag


Zinvol Teken Dag – Zelfvertrouwen

14 november 2019 – van 10:00 tot 15:00 uur

Angst is een goede raadgever ook al beweren we vaak het tegenovergestelde. Angst is een emotie die je helpt te reageren op gevaar. Je hart sneller gaat kloppen , de ademhaling gaat sneller en je bloedruk gaat omhoog en je spieren spannen aan.  Het is een gezonde let-op-reactie.

Dit noemen we gezonde angst maar deze kan overgaan in ongezonde angst en dan hebben we het over het ontwikkelen van een angststoornis. Als angst  je leven gaat beheersen heb je professionele hup nodig.

We hebben volgens mij allemaal weleens last van gezonde angst. Durf jij hier stil bij te staan? Je angst in de ogen te kijken? Welke gevoelens komen er dan bij jou naar boven?  Ben je verdrietig of boos op jezelf? Kom op stel je nou niet aan, zegt de criticus in jezelf. Maar, je stelt je helemaal niet aan.  Als je nou eens begint met tegen jezelf te zeggen: ja ik zie hier als een berg tegenop en ik geef mijzelf toestemming bang te zijn.

Doe mee aan deze Zinvol Teken Dag over zelfvertrouwen en leer hoe je als coach, therapeut, leerkracht, leid(st)er in de opvang of als ouder, tekenopdrachten kunt gebruiken om kinderen en jongeren te helpen leren hoe ze met hun angst om kunnen gaan door op zichzelf te vertrouwen.

Meer informatie over deze Zinvol Teken Dag


 

Ben je nieuwsgierig geworden naar Zinvol Tekenen? Geef je dan op voor een inspiratiedag!

Neem contact op

Bel: 06-28 14 75 77 of mail:

Copyright © 2020-Webdesign: StandOut Reclame